Onderhoud


Hoe maak ik mijn gebit schoon?


Met een speciale gebitsborstel mag de prothese met zachte zeep worden schoongemaakt. Gebruik nooit tandpasta ! Daar zit namelijk een schuurmiddel in en zodoende poetst u iedere keer een laagje van de kunststof af. Als er tandsteen op de prothese zit kunt u deze ook in natuurazijn zetten. 

Veel mensen vinden deze methode niet prettig en willen graag die frisse smaak in de mond. Wij adviseren bijvoorbeeld Ecosym blauw. Dit is een gel die men dagelijks gebruikt om de prothese schoon te houden. Voor de mensen die hun gebit slechts korte tijd uit willen is er Corega Whitening tabs. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Langdurig gebruik van bruistabletten geven vaak een aantasting (verkleuring) van uw prothese. 

U mag natuurlijk wel de lege mond met tandpasta poetsen voor een frisse smaak. 

Voor het onderhoud van de implantaten adviseren wij u een zachte electrische tandenborstel. Met Implaclean kunt u de implantaten dan goed schoonhouden en zal er niet snel aanslag op komen. Mensen met een sterke aanleg tot tandsteenvorming kunnen de implantaten regelmatig poetsen met natuurazijn of citroensap. Dit heeft een "ontkalkende" werking. Voor een goede reiniging van het staafje (steg) op de implantaten kunt U het beste interdentaal ragers (kleine pijpragertjes) gebruiken, die verkrijgbaar in de praktijk of bij Uw drogist. Reiniging moet plaatsvinden na iedere maaltijd!